Mleko Robico to prawdziwy zimny drań. W  odróżnieniu od UHT i innych produktów wysokoogrzewanych, nie wymaga wysokiej temperatury podczas pasteryzacji, dlatego zachowuje naturalny zapach, smak i wszelkie składniki odżywcze.  Jako jedyne na polskim rynku, mleko Robico jest dostępne w szklanym, bezzwrotnym opakowaniu, które chroni produkt, nie wpływając na jego zapach i smak. Nic dziwnego, że  ma parcie na szkło.

Mikrofiltracja to mechaniczna metoda oczyszczania mleka przy użyciu specjalnych filtrów (membran ceramicznych). Pozwala na usunięcie z mleka 99,9%  zawartych  w nim bakterii oraz innych mikroorgaznizmów, komórek somatycznych oraz pozostałych zanieczyszczeń.

Usunięcie z mleka drobnoustrojów pozwala na zastosowanie niższej temperatury pasteryzacji (72°-74°C), dzięki czemu ZIMNE MLEKO, w odróżnieniu od UHT lub innych mlek wysokoogrzewanych, zachowuje wszystkie składniki odżywcze mleka oraz jego naturalny smak  i zapach.

Szklane, bezzwrotne opakowanie dodatkowo pozytywnie wpływa na smak i zapach ZIMNEGO MLEKA.

Więcej na: www.zimnemleko.com

Dostępne w sprzedaży ZIMNE MLEKO Robico:

  • ZIMNE MLEKO Robico 2 %  tł. 1L,
  • ZIMNE MLEKO Robico 3,2 % tł.  1L