Czas przygotowania: ok. 40 min
Porcja: 10 porcji
Poziom trudności: łatwe
116.6 kcal / 1 porcję (110.2 g)Wartości odżywcze na 100 g:Kalorie: 108.4 kCal
Białko: 3.6 g
Tłuszcze: 2.0 g
Węglowodany: 19.4 g
Błonnik: 4.6 g
Porcja: 10 porcji
Poziom trudności: łatwe
116.6 kcal / 1 porcję (110.2 g)Wartości odżywcze na 100 g:Kalorie: 108.4 kCal
Białko: 3.6 g
Tłuszcze: 2.0 g
Węglowodany: 19.4 g
Błonnik: 4.6 g
Składniki:
- Kefir Robico 1.5% 50 ml
- Otręby owsiane 150 g
- Jaja kurze całe 60 g
- Miód pszczeli 10 g
- Jabłka 800 g
- Rodzynki 20 g
- Cukier waniliowy 10 g
- Cynamon
Jak przygotować:
KROK 1: Kefir Robico, otręby owsiane, jajko i miód wyrabiać do momentu uzyskania jednolitej masy.
KROK 2: Jabłka obrać i pokroić w ćwiartki, a następnie pociąć na małe plasterki i obficie posypać cynamonem.
KROK 3: Rodzynki przepłukać wrzątkiem.
KROK 4: Okrągłą blaszkę niewielkich rozmiarów wyłożyć masą otrębową, a następnie ułożyć na niej jabłka i rodzynki, po czym posypać cukrem waniliowym.
KROK 5: Wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 180 st. C i piec 20-30 min, do zrumienienia się jabłek.
Smacznego w imieniu Robico życzy Pani Aneta Strelau, dietetyk kliniczny (www.strelau.pl).