Mleko Robico to prawdziwy zimny drań. W odróżnieniu od UHT i innych produktów wysokoogrzewanych, nie wymaga wysokiej temperatury podczas pasteryzacji, dlatego zachowuje naturalny zapach, smak i wszelkie składniki odżywcze. Jako jedyne na polskim rynku, mleko Robico jest dostępne w szklanym, bezzwrotnym opakowaniu, które chroni produkt, nie wpływając na jego zapach i smak. Nic dziwnego, że ma parcie na szkło.
Mikrofiltracja to mechaniczna metoda oczyszczania mleka przy użyciu specjalnych filtrów (membran ceramicznych). Pozwala na usunięcie z mleka 99,9% zawartych w nim bakterii oraz innych mikroorgaznizmów, komórek somatycznych oraz pozostałych zanieczyszczeń.
Usunięcie z mleka drobnoustrojów pozwala na zastosowanie niższej temperatury pasteryzacji (72°-74°C), dzięki czemu ZIMNE MLEKO, w odróżnieniu od UHT lub innych mlek wysokoogrzewanych, zachowuje wszystkie składniki odżywcze mleka oraz jego naturalny smak i zapach.
Szklane, bezzwrotne opakowanie dodatkowo pozytywnie wpływa na smak i zapach ZIMNEGO MLEKA.
Więcej na: www.zimnemleko.com
Dostępne w sprzedaży ZIMNE MLEKO Robico:
- ZIMNE MLEKO Robico 2 % tł. 1L,
- ZIMNE MLEKO Robico 3,2 % tł. 1L