Kefir Robico bez laktozy ze szczepem bakterii lactobacillus rhamnosus daje możliwość delektowania się smakiem tego fermentowanego napoju mlecznego oraz korzystania z jego dobroczynnych dla organizmu właściwości także klientom z nietolerancją laktozy.

Kefir Robico bez laktozy zawiera Lactobacillus rhamnosus – szczep bakterii probiotycznych. Bakterie te mogą w sposób korzystny wpływać na zdrowie i samopoczucie osób spożywających produkty z ich zawartością, m.in. ze względu na:

  • Efekt immunostymulacyjny – zdolność  bakterii do wzmacniania systemu immunologicznego i poprawy odporności na zachorowania infekcyjne. Optymalnie funkcjonujący system immunologiczny jest ważną ochroną przed chorobami infekcyjnymi i nowotoworami.
  • Wpływają korzystnie na trawienie i perystaltykę jelit.
  • Posiadają zdolność do przeżywania w niskim pH (np. pH żołądka) i relatywnie wysokiej koncentracji soli żółciowych, co pozwala na funkcjonowanie i pozytywne oddziaływanie bakterii w ludzkim przewodzie pokarmowym.
  • Wspomagają odchudzanie poprzez wspieranie gospodarki tłuszczowej w organizmie.

Dla kogo Kefir Robico bez laktozy ze szczepem bakterii lactobacillus rhamnosus:

  • w pierwszej kolejności to produkt dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy;
  • dla klientów poszukujących produktów, które w sposób naturalny mogą korzystnie wpływać
    na ich samopoczucie;
  • dla wszystkich tych, którzy wolą produkty mleczne fermentowane o łagodniejszym i delikatniejszym smaku;
  • ze względu na swój wyjątkowy smak powinien także świetnie sprawdzić się jako produkt dla dzieci.